Minua inspiroi vahvat muodot ja kontrastit. Tärkeä paikka tekemiselleni on ollut Ahvenanmaalla Kökar, sen muuttuvat väri- ja valoilmiöt ovat opettaneet näkemään maailman uusin silmin. Saaren luonto teki vaikutuksen heti ensimmäisellä käynnillä. Ja se, että koko maailma, 360 astetta on siinä ympärillä, meren keskellä, maata jalkojen alla parinkymmenen kilometrin säteellä. Saari on ymmärrettävä. Kaikki mitä viet mukanasi saarelle on sieltä pois tuotava. Saarimatkoiltani palattua on tunne, että sielu ja mieli (sama asia?) jäivät vielä saariston maisemiin ja tulevat perässä monen päivän päästä. 

Graafiseksi suunnittelijaksi valmistuin Lahden Muotoiluinstituutista. Vuodet 1996 - 2017 työskentelin graafikkona Yleisradiossa. Graafikon työ tyydytti pitkään luomisen ja kuvan tekemisen tarvetta. Kuvataiteilijaksi valmistuin Turun Taideakatemiasta 2013. Asun ja työskentelen Porissa.

tekstejä:

PIIRTOLAPUUTARHA (Kirjallinen osuus Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemian kuvataiteilijan tutkinnnon opinäytetyöhön, 2013).

​​

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/en/taiteilija/anne-kimilainen

Töitä myynnissä: https://www.taiko.art/annekimilainen 

keramiikan töitä:

https://www.instagram.com/annen_keramiikkaa/

  • Facebook
  • Instagram