Kökarissa 2021
Grönvik, Kökar
Nuorten kuvataideleiri 1978 Orivedenn Opistolla

Pelkistetyt muodot ja suppea paletti ovat tunnusomaisia ilmaisulleni. Minua inspiroi vahvat muodot ja kontrastit. Maalaan ja piirrän paljon ulkona, suoraan havainnosta. Työhuoneella ne muuntuvat ja pelkistyvät uusiksi töiksi, joissa pyrin kuvaamaan vaikkapa hetken olemusta tai säätilaa.

Tärkeä paikka tekemiselleni on ollut Ahvenanmaalla Kökar, sen muuttuvat väri- ja valoilmiöt ovat opettaneet näkemään maailman uusin silmin. Saaren luonto teki vaikutuksen heti ensimmäisellä käynnillä. Ja se, että koko maailma, 360 astetta on siinä ympärillä, meren keskellä, maata jalkojen alla parinkymmenen kilometrin säteellä. Saari on ymmärrettävä. Kaikki mitä viet mukanasi saarelle on sieltä pois tuotava.

Anne Kimiläinen on valmistunut Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi. Hän on Porin taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Kimiläinen on vuodesta 2008 pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuosittain. Hänen teoksiaan on Emil Cedercreutzin museon, Museo Internazionale dell'Acquarellon, Porin taidemuseon, Satasairaalan ja yksityisissä kokoelmissa. Asuu ja työskentelee Porissa.

  • Facebook
  • Instagram
Kökar 2019
Kökar 2021
Työhuoneelta
Rauman taidemuseo, Porin taiteilijaseuran näyttely
Kökar, Hellsön vierasvenesatama