Värini voivat olla outoja, mutta maiseman erityisyys tekee niistä tunnistettavan.
Lähtökohtani taiteen tekemiseen on käyttää sitä ajattelun välineenä, saavutan asioita jotka muuten ohittaisin, jättäisin kokonaan huomiotta.

Tärkeä paikka tekemiselleni on ollut Ahvenanmaalla Kökar, sen muuttuvat väri- ja valoilmiöt ovat opettaneet näkemään maailman uusin silmin. Saaren luonto teki vaikutuksen heti ensimmäisellä käynnillä. Ja se, että koko maailma, 360 astetta on siinä ympärillä, meren keskellä, maata jalkojen alla parinkymmenen kilometrin säteellä. Saari on ymmärrettävä. Kaikki mitä viet mukanasi saarelle on sieltä pois tuotava.

Työskentelen sekatekniikoin vaihdellen maalausten, keramiikan ja grafiikan välillä sekä yhdistellen niitä. Viime aikoina on kiinnostanut yhdistää vesiväri sekä syväpaino.

  • ​Anne Kimiläinen on valmistunut Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi. Hän on Porin taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Kimiläinen on vuodesta 2008 pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuosittain. Hänen teoksiaan on Emil Cedercreutzin museon, Museo Internazionale dell'Acquarellon, Porin taidemuseon, Satasairaalan ja yksityisissä kokoelmissa. Asuu ja työskentelee Porissa.