Piirrän ja maalaan asioita sellaisina kuin näen ne. Havainnoista etsin töihini valon ja avaruuden tuntua, painavuutta ja keveyttä, pyrkimykseni on pelkistää olennaiseen.
Maalaukseni ovat usein monokromaattisia tai käytän rajattua väripalettia. Käyttäessäni vain muutamia värejä jokainen niistä on merkityksellisessä roolissa. Nautin sarjallisten töiden tekemisestä, se on kuin meditatiivisen mantran toistoa.

Tärkeä paikka tekemiselleni on ollut Ahvenanmaalla Kökar, sen muuttuvat väri- ja valoilmiöt ovat opettaneet näkemään maailman uusin silmin. Saaren luonto teki vaikutuksen heti ensimmäisellä käynnillä 2004. Ja se, että koko maailma, 360 astetta on siinä ympärillä, meren keskellä, maata jalkojen alla parinkymmenen kilometrin säteellä. Saari on ymmärrettävä. Kaikki mitä viet mukanasi saarelle on sieltä pois tuotava.

  • ​Anne Kimiläinen on valmistunut Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi. Hän on Porin taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Kimiläinen on vuodesta 2008 pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuosittain. Hänen teoksiaan on Emil Cedercreutzin museon, Museo Internazionale dell'Acquarellon, Porin taidemuseon, Satasairaalan ja yksityisissä kokoelmissa. Asuu ja työskentelee Porissa.