artportable.com

Osallistun ruotsalaiseen artportable.com portfolio -alustaan. Sivuni löytyvät osoitteesta:
https://artportable.com/artist/anne-kimilainen/


ääressä


P-galleriassa 19.10. - 3.11.2019

ÄÄRESSÄ - ANNE KIMILÄINEN

Näyttelyn avajaiset on perjantaina 18.10.2019 kello 18-20. Tervetuloa!
Harmaan ikikallion viivat ja muodot ovat olleet aiheenani jo yli vuosikymmenen. Ahvenanmaan ulkosaariston nopeasti muuttuvat väri- ja valoilmiöt ovat opettaneet näkemään maailman uusin silmin. Osa on maastossa maalattuja, osa työhuoneella tehtyjä. Kun ajattelen jotain maisemaa tai paikkaa jälkikäteen, muistaa palasia sieltä täältä, osan tarkemmin ja osan suurpiirteisemmin. Luonto on minulle maisema.
Ihastuin 2018 kesällä vanhaan tuttuun tekniikkaan, vesiväriin. Se välittää pelkistetysti ja eleettömästi ulkosaariston maisemaa. Vain paperi, vesi, väri ja sivellin. Kätevä maastossa, joskus vaikeakulkuisille luodoille. Vesiväri on maalausmateriaaleista käytännöllisin, se ei saastuta, sen voi ottaa mukaan minne vain.Tos o! avajaiset 11.10. Rauman taidemuseossa

Porin Taiteilijaseura Rauman taidemuseossa 12.10.2019 - 06.01.2020. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 11.10. klo 18-20!
Porin Taiteilijaseura tarjoaa vuosinäyttelyssään kattauksen tuoretta satakuntalaista nykytaidetta, jossa taiteen eri tekniikat ovat laajasti edustettuina maalaustaiteesta aina interaktiiviseen mediataiteeseen saakka. Näyttelyn 17 taiteilijasta tai taiteilijaryhmästä osa on jo vakiintuneen uran tehneitä, osa vasta uransa alkuvaiheessa olevia tekijöitä. Teokset ovat pääosin valmistuneet parin-kolmen viime vuoden aikana, ja osa niistä toteutuu vasta paikan päällä suoraan tilaan.
Kokonaisuus perustuu avoimeen hakuun, jossa taiteilijat ovat esitelleet taustamateriaaleja omasta tuotannostaan. Näin ollen näyttelyllä ei ole erityistä teemaa, vaan teosten aihepiirit sivuavat inhimillisen elämän koko kirjoa, hyvin yksilöllisestä varsin yleismaailmalliseen. Mukana on niin identiteettitutkielmia ja luonnonhavainnointeja kuin tulkintoja maailman epäjärjestyksestä ja tulevaisuuden uhista. Rinnalla kulkevat kuitenkin myös pyrkimykset riskienhallintaan ja ongelmanratkaisuihin.
Näyttelyn symboliksi nousee se Kokemäenjoen jokivarren avara vaikutuspiiri, joka ulottuu Kokemäeltä Porin ja Pohjois-Satakunnan seutukunnille. Sen välityksellä Porin Taiteilijaseura tarjoaa vierailullaan Vanhan Rauman idyllisessä ja inspiroivassa taidemuseossa oman erityisen näkökulmansa tämän päivän maailman satakuntalaisuuteen: Kokemäenjoki on puhdistumassa aiempien vuosikymmenten alennustilasta valtavaksi voimavaraksi ja luovuuden virraksi. Eli kohteliaasti ja ytimekkäästi porilaisittain ilmaistuna, hieman ylpeyttäkin mukana äänessä: Tos o, pir hyvänäs!
Näyttelyn taiteilijat:
Tapio Haapala, Anni Hurmila, Anne Kimiläinen, Ari Koivisto, Kari Kärkiluoma, Marko Lampisuo, Jonna Lepistö, Maria Leppänen, Timo Lintula, Sanna Pajunen, Samu Raatikainen, Päivi Setälä, Veijo Setälä, {TES}, Hanna Tammi, Pasi Vainionpää, Mikko Ängeslevä
Näyttelyn kuraattori:
Marketta Haila on vapaa kuraattori, joka on toiminut muun muassa Porin taidemuseon johtajana 1979-1998.


Rauman taidemuseo esittelee

Rauman taidemuseo esittelee 17 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää 12.10. avautuvassa Porin Taiteilijaseuran vuosinäyttelyssä. Taiteen eri tekniikat ovat laajasti edustettuna maalaustaiteesta aina interaktiiviseen mediataiteeseen saakka. Kokonaisuus perustuu avoimeen hakuun ja näyttelyn on kuratoinut Marketta Haila.
Näyttelyn taiteilijat:
Tapio Haapala, Anni Hurmila, Anne Kimiläinen, Ari Koivisto, Kari Kärkiluoma, Marko Lampisuo, Jonna Lepistö, Maria Leppänen, Timo Lintula, Sanna Pajunen, Samu Raatikainen, Päivi Setälä, Veijo Setälä, {TES}, Hanna Tammi, Pasi Vainionpää, Mikko Ängeslevä
Kuva: Veijo Setälä, Sightseeing, toukokuu 2019 Suomen historia - Visuaalinen aikamatka, Ilkka Enkenberg

Kirja julkaistiin 1.10.2019. Tein aukeaman kokoisia kuvituksia kirjaan. Mielenkiintoinen tehtävä. Tykkään kun pääsen syventymään menneeseen